Aktiviteter

Liodden Camping er et ideelt utgangspunkt for turer i fjellet. (Se «turområde») Det er godt fiske i elver og fjellvann. Kort vei til fjell på alle kanter til flott natur! Det er gode forhold for sykling med bl. a. merket sykkelsti gjennom dalen. Det er kort vei til Vassfaret nasjonalpark som ligger mellom Hallingdal og Valdres.

Turområde

Området rundt campingplassen egner seg godt både til å gå tur og til å sykle. En tre kilometer lang runde i skogen overfor campingplassen kan også anbefales. Sykkelruta gjennom Hallingdal går forbi campingplassen og kan følges i variert terreng i nord/østlig retning.

10 – 15 min. biltur kan føre deg til fjells i mange retninger og gir mulighet for fjellvandring i 1000 – 1200 meters høyde. Veiene er ofte avgiftsbelagt.

Opplevelsesparker

Liodden Camping ligger midt mellom Vassfaret Bjørnepark i Flå, og Langedrag fjellgård og naturpark. Disse stedene kan du komme til ved å kjøre 20 – 40 min. Det er verd besøket! Det ligger også et meteorittkrater 15 min unna plassen.

Vassfaret Bjørnepark

En av de største dyrehagene i Norge, med dyr som bjørn, gaupe, elg, hjort, rev, krokodiller, skilpadder og slanger i tillegg til mange gårdsdyr. Foringsprogram med aktiviteter hver time – vær med inn til de søte revene, mat elgen med gulerøtter eller epler, se våre spennende bjørneforinger, se gaupen Blixten leke med dyrepasserne, vær med inn i hiet eller delta på vår dyrepasserskole, se krokodillefôringer eller tør du holde en slange?

Store utendørs innhegninger med tilnærmet naturlige habitater i naturskjønne omgivelser men du er garantert å komme svært nær dyrene på alle fôringer. Store utendørs- og innendørs lekeområder, og 2 zip-liner.

Bilde hentet fra bjorneparken.no

Langedrag fjellgård og naturpark

I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. Sammen med sin familie ønsket Eva og Edvin K. Thorson å virkeliggjøre sin drøm om en gård der besøkende kan få unike opplevelser med nærhet til dyr og natur og byggingen av gården de drømte om, startet i 1978.

Bilde hentet fra langedrag.no

Garnås meteorittkrater

ligger bare ca 15 minutters kjøring fra Liodden Camping. Dette spesielle geologiske området er ganske unikt i verdensmålestokk, og har fått stor oppmerksomhet.

Les mer på meteorittparken.no/

For mer informasjon kontakt Nesbyen Turistkontor

Bilde hentet fra Wikipedia